Con este frío que fai esta semana nos propuxemos investigar sobre se na nosa volta se facían licores caseiros. Aínda que non é moi habitual apareceron licores de moras, de café, de guindas e algún máis. A receita que máis gustou apareceu nunha casa de Laxe, manuscrita, e é unha receita de máis de cen anos que pasou de xeración en xeración. Como estaba en castelán decidimos deixala así, transcribímola textualmente. E a beber con moderación!
Licor de Laranxa
Autora: Josefa Rodríguez Fernández
Casa: Amelia de Iglesias (Laxe)
Ingredientes:
-60 g de laranxas
-1 L de caña
-400 g de azúcar
-400 ml de auga
Preparación:
“Déjense macerar al sol por espacio de quince días en una botella bien tapada 60 gramos de mondas secas de naranja con un litro de caña o alcohol, teniendo cuidado de agitar la botella todos los días.
Pasados los quince días, póngase al fuego y disuélvanse 400g de azúcar en igual cantidad de agua, dejándola que se haga caramelo y después, se le echará en el alcohol o caña saturado de esencia de mondas de naranja.
Se filtra y se pasa a botellas bien tapaditas y a tomar copitas que saben muy ricas"
María Sacedón Cundíns
No hay comentarios:
Publicar un comentario