Vistas de página en total

sábado, 11 de febrero de 2012

Licor de Laranxa

Con este frío que fai esta semana nos propuxemos investigar sobre se na nosa volta se facían licores caseiros.  Aínda que non é moi habitual apareceron licores de moras, de café, de guindas e algún máis. A receita que máis gustou apareceu nunha casa de Laxe, manuscrita, e é unha receita de máis de cen anos que pasou de xeración en xeración. Como estaba en castelán decidimos deixala así, transcribímola textualmente. E a beber con moderación!
  
Licor de Laranxa

Autora: Josefa Rodríguez Fernández
Casa: Amelia de Iglesias (Laxe)


Ingredientes:
-60 g de laranxas
-1 L de caña
-400 g de azúcar
-400 ml de auga

Preparación:

“Déjense macerar al sol por espacio de quince días en una botella bien tapada 60 gramos de mondas secas de naranja con un litro de caña o alcohol, teniendo cuidado de agitar la botella todos los días.
Pasados los quince días, póngase al fuego y disuélvanse 400g de azúcar en igual cantidad de agua, dejándola que se haga caramelo y después, se le echará en el alcohol o caña saturado de esencia de mondas de naranja.
Se filtra y se pasa a botellas bien tapaditas y a tomar copitas que saben muy ricas"
María Sacedón Cundíns

No hay comentarios:

Publicar un comentario