Vistas de página en total

lunes, 27 de febrero de 2012

Buñuelos de Cuaresma

BUÑUELOS DE CUARESMA

Receita doada pola miña avoa paterna Pilar Mariño García
que vive en Carballo.

INGREDIENTES 
125 gramos de fariña
1/4 de litro de leite
80 gramos de manteiga
4 ovos
A cascara dun limón
Un pouco de sal
Azucre en po
Aceite de oliva

PREPARACIÓN
Colocar ao lume unha cazola coa leite engadíndolle o sal e a cascara de limón. Cando comece a ferver, retirase do lume e quitamos a cascara do limón. Deixamos pasar uns minutos e engadimos a manteiga, mentres que removemos ben a mestura.
Cando a manteiga estea fundida, volvemos a poñer todo no lume e sen deixar de ferver agregamos a fariña pouco a pouco. Removese todo moi ben e retirase do lume. Continuamos mesturando todo ata conseguir unha masa espesa.
Logo agregamos os ovos un a un, non debemos engadir o seguinte ata que o anterior este ben mesturado. Hai que mesturalos con enerxía.
Colocamos abundante aceite nunha tixola e poñémola a quentar. Cunha culleriña, botamos cachiños da masa que prepararamos anteriormente. Cando están dourados vanse poñendo sobre un prato con papel absorbente (para que solten o aceite sobrante). Por ultimo pasámolos a un prato ou unha fonte e espolvoreamoslles azucre en po.
Pilar Varela

No hay comentarios:

Publicar un comentario